Onze werkzaamheden zijn erop gericht de zaken voor u zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Het afwikkelen van een nalatenschap is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Naast het verdelen van persoonlijke bezittingen en inboedel, zal ook de financiële afwikkeling moeten worden verzorgd. Daaronder vallen bijvoorbeeld het opheffen en verdelen van bankrekeningen, het innen van verzekeringsgelden en het doen van belastingaangiften.

Als er een testament is gemaakt, kunnen daar bijzondere bepalingen in staan. Bijvoorbeeld dat een bepaald bedrag naar een goed doel moet gaan of een speciaal voorwerp naar een familielid. Wellicht is bepaald dat iemand het vruchtgebruik krijgt van de gehele nalatenschap of een gedeelte daarvan. Deze legaten moeten worden afgegeven; dat is een plicht van de erfgenamen.

Veelal dient er een laatste inkomstenbelastingaangifte gedaan te worden (F-biljet) en vaak wordt aangifte voor de erfbelasting verlangd. Nadat de (voorlopige) belastingaanslagen zijn opgelegd, zal in veel gevallen de afwikkeling ver afgerond zijn. De definitieve aanslagen laten vaak lang op zich wachten. Na ontvangst hiervan kan de nalatenschap veelal definitief worden afgerond.

Afhankelijk van de inhoud van een nalatenschap kan de duur van de afwikkeling ervan variëren. Wij zijn u graag van dienst. U kunt de afwikkeling van de complete nalatenschap aan ons overlaten. Ook voor delen van de nalatenschap kunt u echter ons kantoor inschakelen.

 

Wij stellen ons graag
aan u voor.

Mr. Jules Pas

Notaris / Vereffenaar / Executeur

phone_black.png  046-437 24 54
mail_black.png  info@notariaatpas.nl (via secretariaat)


icon-groen.png Team Notariaat

icon-roze.png Team Nalatenschappen

 

Renate de Rooij-Scheijven LLB

Registernotarisklerk / Vereffenaar / Executeur

phone_black.png  046-437 24 54
mail_black.png  r.derooij@notariaatpas.nl

Op kantoor: maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur


icon-groen.png Team Notariaat

icon-roze.png Team Nalatenschappen

Mr. Celine Frijs-de Rooij

Kandidaat-notaris

phone_black.png  046-437 24 54
mail_black.png  c.frijns-derooij@notariaatpas.nl

Op kantoor: dinsdag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur


icon-groen.png Team Notariaat

icon-roze.png Team Nalatenschappen